Webcam Piața Unirii Focșani

Webcam Romania

45.6K vizualizari

Piața Unirii Focșani

Complexul arhitectural Piaţa Unirii din Focşani este situat pe vechiul hotar dintre Ţara Românească şi Moldova.
În centru, este amplasat Obeliscul Unirii, operă a unui colectiv de artişti condus de sculptorul Ion Jalea, monument inaugurat pe 24 ianuarie 1976. Situat în mijlocul Pieţei Unirii, Obeliscul are 20 de metri înălţime şi înfăţişează 85 de personaje din actul istoric al Unirii Principatelor.
Din acelaşi complex, fac parte Ateneul Popular şi Biserica ”Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, ctitorită de domnul Ţării Româneşti, Grigore Ghica.

Orașul Focșani

Focșani este municipiul reședință al județului Vrancea, situat pe malurile râului Milcov în regiunea istorică a Moldovei. Cunoscut ca una dintre cele mai importante zone producătoare de vinuri din România, Focșani se află la intersecția dintre Moldova și Țara Românească, ilustrată și pe stema orașului. De-a lungul istoriei sale, Focșani a devenit un centru comercial vital între Imperiul Rus și Balcani. În anii 1850, a jucat un rol crucial în activitatea de unificare a principatelor române. Importanța sa în formarea statului român modern este eternizată în monumentul din Piața Unirii.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate