Webcam Bârlad

Webcam Bârlad

Webcam Romania

67.6K vizualizari

Bârlad

Bârladul este un municipiu cu o bogată istorie și o importanță culturală și administrativă în regiunea Moldovei din România. Situat în estul țării, în județul Vaslui, Bârladul a fost și continuă să fie un centru urban semnificativ pentru locuitorii săi și pentru întreaga regiune. La recensământul din 2011, orașul avea o populație de 55.837 de locuitori, fiind cel mai mare municipiu din județul Vaslui.

Înainte de instaurarea regimului comunist în România, Bârladul a fost reședința județului Tutova. În anii 1950, orașul a devenit reședința regiunii Bârlad, una dintre cele 15 regiuni care alcătuiau Republica Populară Română. Împreună cu Suceava, Iași, Bacău și Galați, Bârladul a avut statutul de oraș regional în Moldova, reflectându-și importanța administrativă și economică în regiune.

Cu trecerea timpului, Bârladul și-a pierdut statutul de reședință de regiune și a devenit centrul unui raion din regiunea Iași. În urma reorganizării administrative din anii 1968, orașul a fost inclus în județul Vaslui, unde se află și în prezent.

Astăzi, Bârladul continuă să fie un important centru urban, contribuind la dezvoltarea economică, socială și culturală a regiunii Moldovei. Istoria sa bogată și diversitatea sa culturală fac din Bârlad un loc de interes pentru vizitatori și un mediu vibrant pentru locuitorii săi.

 

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate