Webcam Parcul Crîng Buzău

Webcam Parcul Crîng Buzău

Webcam Romania

53.9K vizualizari

Buzău

Județul Buzău se află în partea de sud-est a României, între arcul Carpaților Orientali și Câmpia Dunării, fiind situat în apropierea provinciilor istorice Muntenia, Moldova și Transilvania. Relieful său cuprinde o diversitate de forme, de la munți în nord până la câmpii în sud, trecând prin zone colinare subcarpatice. Clima este temperat continentală, variind în funcție de altitudine și orientare.

Resursele naturale ale județului includ soluri fertile, depozite de petrol, cărbune, chihlimbar, săruri minerale și altele. Cultura locală reflectă influențele din cele trei provincii istorice și se exprimă prin port popular, tradiții, cântece și dansuri tradiționale. Județul găzduiește numeroase muzee, colecții etnografice și teatre, iar turismul este susținut de atracții precum vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici, blocurile de calcar de la Bădila, stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru și alte obiective turistice naturale și culturale.

Parcul Crâng

Parcul Crâng, situat în orașul Buzău, este cel mai mare și semnificativ parc din zonă. Inițial o pădure de la marginea orașului, amenajarea parcului a început în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Proprietatea inițială a Episcopiei Buzăului, pădurea a fost treptat preluată de municipalitate și transformată într-un spațiu verde public. În interiorul parcului se găsește un monument dedicat istoriei Buzăului, un restaurant construit în stilul specific zonei Chiojdu, un lac, câteva discoteci, locuri de joacă și un colț destinat pasionaților de șah.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate