Webcam Braila
Webcam Braila LIVE
Info Webcam Braila
…Într-o veche descriere greografică din 1350 Brăila apare sub denumirea de „Drinago”, iar în anul 1368 numele i se schimbă în Brayla, fiind menționat cu această denumire înt-un privilegiul de transport de transport și comerț acordat negustorilor brașoveni. Mai apoi, orașul a fost ocupat de către turci între anii 1538 și 1540, iar începând cu anul 1554 până în anul 1829 a purtat numele de Ibrail. Brăila cunoaște o dezvoltare uriașă la începutul secolului XX, reprezentând un important port de intrare- ieșire a mărfurilor din România. Încă din secolul XIX însă orașul a cunoscut însemnate schimbări precum pavaj și felinare pe străzi, farmacii, stație meteo, apariția parcului Belvedere, înființarea unor tipografii, a unui teatru și construirea căilor ferate și a unor fabrici.
Obiective turistice
Piața Independenței
Piața Independenței reprezintă centrul nou al orașului, care a devenit și loc de manifestații politice și social-culturale, dar și loc de promenadă al brăilenilor și al turiștilor. Aceasta a fost realizată începând cu anul 1970, odată cu întregul ansamblu arhitectonic. Aici poți găsi hotelul Belvedere, statuia “Ecaterina Teodoroiu”, monumentul “Revoluția din decembrie 1989”, Palatul Agriculturii, bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și o fântână arteziană în trepte.
Parcul Monument
Parcul Monument este unul dintre cele mai mari parcuri aflate în interiorul unui oraș, din România , având o suprafață de 90 de hectare. Acesta a purtat denumirea de parcul Kiseleff pentru o perioadă. Numele de Parcul Monument a fost menționat pentru prima dată în anul 1833, odată cu ocazia construirii unui pod pe drumul Călărașilor pentru legătura cu Monumentul eroilor de la 1828. Deși monumentul nu mai există , denumirea parcului a rămas legată de acesta. Monumentul înfățișa o spadă cu două tăișuri aflată pe un soclu lângă care se găseau doi lei și a fost realizat de către arhitectul francez Villaye în 1833. Acest monument a fost însă, din păcate distrus de ocupanții turci în anul 1916.
Muzeul Brăilei
Această instituție muzeală a fost înființată odată cu biblioteca orașului și a funcționat în incinta liceului „Nicolae Bălcescu”, neavând un sediu propiu la început.
Aici se găsesc secții de etnografie și artă populară, arheologie și istorie, memoriale, artă și științe ale naturii. Modul în care sunt expuse colecțiile din muzeu este unul transparent și anume, oferă vizitatorilor posibilitatea de a-și face o imagine completă asupra modului de viață a ocupanților și a procesului de evoluție a acestora, observându-se în mod simplu schimbările ce au avut loc de-a lungul timpului.
Grădina Zoologică
Grădina Zoologică din Brăila reprezintă unul dintre punctele de atracție ale orașului, pe aici trecând mii de vizitatori anual. Aceasta a fost înființată în anul 1983 și se întinde pe o suprafață de 4,6 hectare, dintre care pe o suprafață de 1, 9 hectare sunt construite amplasamentele în care se află 49 de specii cu 325 de exemplare de animale, dintre care 29 de specii de mamifere și 17 specii de păsări. Este situată în partea de sud a orașului , pe Șoseaua de Centură. Parcul dispune de parcări auto, locuri special amenajate pentru fumători, locuri de joacă pentru copii și manej pentru echitație.
Printre animalele pe care le puteți găsi aici se numără: struții nando, lupii de Alaska, tigrul siberian, bivolul african, porcul spinos, rațele mandarine, gâsca egipteană, lebăda neagră, urșii, poneii și multe altele. Vedetele parcului îndrăgite foarte mult de public sunt: Ursul Stelică, tigrul siberian Alf, maimuța Cici, leii Petrică, Ionică și Enache, și renul Rudolf.
Faleza Dunării din Brăila
Faleza Dunării din Brăila este locul de promenadă favorit al brăilenilor și al turiștilor totodată. Aici e locul ideal pentru a face o plimbare de după amiază împreună cu cei dragi, de a merge cu rolele sau cu bicicleta sau de savura pur și simplu mâncarea tradițional românească la unul din restaurantele aflate în zonă.
Locatie Webcam Braila
124154