Webcam Rupea

Info Webcam Rupea

 

Cercetările realizate în zonele din apropierea orașului Rupea au dezvăluit prezența oamenilor de acum 2.000 de ani. O dovadă o reprezintă piatra militară romană descoperită la poalele orașului.

Denumirea orașului provine din limba latină și se referă la forma conică a stâncii de calcar pe care este construită cetatea. Cuvântul “Rupes” înseamnă literalmente “con de piatră”.

Rupea ocupă o poziție de seamă încă din 1433 ca centru comercial. Cu 4 târguri mari și 12 bresle de meșteșugari cunoscute la vremea lui Matei Corvin, acesta a devenit unul dintre cele mai renumite oraşe din Transilvania. Anual, se țineau aici târguri importante, alimentând prosperitatea regiunii.

Cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi și mai puternice cetăți din Transilvania, este situată pe o stâncă abruptă din bazalt în partea de vest a orașului. Aceasta a fost atestată prima dată în 1324, desigur construită cu mult înainte acestui moment, despre care nu există documente care să ateste acest lucru.

În anul 1601, Mihai Viteazul a făcut o oprire pe aceste meleaguri, urmat mai târziu de Ștefăniță Vodă.

În anul 1688, cetatea a primit o schimbare radicală. Soldații austrieci au venit și au renovat-o complet. Acest lucru a făcut ca cetatea să fie pregătită pentru ce va urma.

Migratorii sași care au sosit în a doua jumătate a secolului al XII-lea, au contribuit semnificativ la formarea și dezvoltarea comunității.

Pentru locuitorii din Rupea, agricultura și creșterea animalelor erau principalele lor mijloace de a se câștiga existența. Acest oraș a devenit, de asemenea, un centru comercial important, fiind un loc ideal pentru meșteșugari.

Rupea a avut întotdeauna un rol important de jucat în istoria regiunii. Cu o populație sașie semnificativă, ținutul s-a bucurat de influențe occidentale până la Marea Unire din 1918. Mai mult decât atât, orașul a format primul consiliu național din județul Târnava Mare și este considerată un monument important al trecutului.

Din punct de vedere economic și cultural, Rupea a experimentat un boom înainte de anul 1918. Atunci avea 4 bănci, dintre care Banca Cetatea era cea mai importantă. La fel, în 1920 s-a deschis prima școală gimnazială românească la Rupea. De asemenea, încă din secolul al XIX-lea la oraș s-au deschis o școală elementară superioară pentru băieţi și fete cu nouă clase pe fiecare parte.

După al Doilea Război Mondial, deși România a fost afectată de criza geopolitică, Rupea nu s-a oprit din dezvoltare. Aici au fost construite policlinica, casa de cultură, cinematograful și cartierele noi cu blocuri de locuințe. Întreprinderile industriale și mestesugărești au cunoscut o dezvoltare în această perioadă, precum și aprovizionarea cu apă a orașului.

Cetatea Rupea este un obiectiv turistic important din Transilvania, atrăgând mulți vizitatori datorită istoriei sale bogate și a arhitecturii medievale bine conservate. Cetatea este deschisă pentru vizitare și găzduiește în prezent un muzeu și un centru cultural. Vizitatorii pot explora zidurile, turnurile și curțile interioare, și pot înțelege mai bine istoria și cultura Transilvaniei.

Cetatea Rupea este o destinație perfectă pentru cei care caută o experiență culturală și istorică autentică, dar și pentru cei care doresc să petreacă timpul într-un loc liniștit și relaxant. Cetatea are o atmosferă specială, care vă va purta prin istoria și cultura Transilvaniei. De asemenea, găzduiește evenimente culturale și artistice, cum ar fi festivaluri de muzică și teatru, expoziții și concerte, oferind ocazia de a experimenta cultura și tradițiile Transilvaniei într-un mod interactiv și distractiv. În timp ce vă aflați acolo, nu ratați ocazia de a explora incintele diferite, turnurile și curțile interioare, de a admira arhitectura medievală și de a învăța mai multe despre istoria și cultura zonei. Cetatea Rupea este, fără îndoială

Cetatea Rupea este un loc fascinant și plin de istorie, care oferă o experiență turistică autentică și memorabilă. Cu o arhitectură medievală impresionantă, o istorie bogată și o locație pitorească, cetatea este o destinație perfectă pentru cei care doresc să exploreze cultura, istoria și natura Transilvaniei. În plus, prin programul de restaurare recent, cetatea a fost adusă la viață și își prezintă moștenirea istorică într-un mod mai accesibil și atractiv pentru vizitatori.

Cetatea Rupea este, într-adevăr, un loc cu adevărat special și unic cu o istorie bogată și o arhitectură medievală impresionantă. În timp ce explorați cetatea, puteți admira zidurile și turnurile, puteți înțelege mai bine istoria și cultura Transilvaniei și puteți participa la tururi ghidate și evenimente culturale. De asemenea, puteți explora natura și frumusețea din jurul cetății, cu trasee de drumeții și ciclism, precum și alte atracții turistice din apropiere. Fie că sunteți interesat de istorie, arhitectură sau natură, Cetatea Rupea este un loc care merită să fie inclus pe lista dumneavoastră de obiective turistice din Transilvania.

Locatie Webcam Rupea

Distribuie 118374

Strindberg - Echipamente ski și haine cu puf de gâscă