Webcam Parcul Municipal Roman

Webcam Romania

154.5K vizualizari

Parcul Municipal

Parcul Municipal, cunoscut și sub numele de Grădina Mare, se găsește pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea gării din Roman, județul Neamț, România. Acest parc istoric datează din anul 1906 și se întinde pe o suprafață de aproximativ 13,3 hectare.

Lacul din parcul din Roman este echipat cu un debarcader ce are 2 bărci cu vâsle și 10 bărci cu pedale. În timpul sezonului cald, între 1 mai și 30 septembrie, se organizează plimbări de agrement pe lac. O atracție notabilă este un jet de apă înalt de aproximativ 10 metri, care izvorește din mijlocul primei părți a lacului, inspirat din jetul de la lacul Leman de lângă Geneva.

Lacul are trei insule, fiecare cu o tematică distinctă:

  • Insula Brâncuși: Această insulă este conectată de restul parcului printr-un pod și găzduiește copii ale operelor brâncușiene „Masa Tăcerii” și „Coloana Fără Sfârșit”. Aceste sculpturi sunt luminate noaptea de un proiector cu lumină violetă.
  • Insula Planeta Verde: Accesul pe această insulă este interzis și se poate ajunge doar cu barca. Insula este locuită de diferite specii de păsări, iar pentru ele au fost amenajate adăposturi și un mic lac artificial pentru adăpare și îmbăiere.
  • Insula cu Cascadă: Această insulă este legată de parc printr-un pod și are o parte joasă cu alei și bănci și o parte înaltă de unde se revarsă o cascadă. De asemenea, aici se găsește un observator de unde se pot observa de aproape viețuitoarele de pe Insula Planeta Verde, precum și alte puncte din parc.

În parc se află și Rotonda Scriitorilor, care adăpostește busturile a 10 scriitori români celebri. În mijlocul rotondei se găsește un parc de formă ovală, traversat de 4 alei, și o fântână arteziană în formă de păpădie.

Complexul Parc este alcătuit dintr-un restaurant cu terasă, motel și un patinoar care funcționează în sezonul rece. În plus, există și un loc de joacă pentru copii, un muzeu de Științe ale Naturii, precum și alte facilități recreative precum un teren de fotbal și un foișor unde sunt organizate uneori spectacole de muzică.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate