Webcam Pietrele Doamnei Rarău

Webcam Romania

134.9K vizualizari

Denumirea de „Pietrele Doamnei” vine de la faptul că domnitorul Petru Rareș ar fi găsit aici adăpost pentru familia sa când s-a retras spre Transilvania, iar doamna sa se urca deseori pe stânci și scruta zările în așteptarea soțului, rămânând în tradiția populară numele de „Pietrele Doamnei„.
Rezervația Pietrele Doamnei este o arie protejată situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc. Aria naturală cu o suprafață de 253 de hectare se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de peste 1.400 m. Pe teritoriul ariei naturale protejate se află formațiunea de stânci calcaroase cunoscută sub numele de Pietrele Doamnei, denumire de la care provine numele rezervației.
Pietrele Doamnei au înălțimea de 70 de metri şi sunt situate la altitudinea de 1634 de metri. Vârful cel mai înalt atinge altitudinea de 1.651 de metri.
Munţii Rarău sunt printre cei mai pitoreşti din regiune şi printre cei mai des vizitaţi de turişti datorită accesului facil la creasta acestora pe un drum alpin modernizat şi existenţa unui hotel de altitudine.
Pietrele Doamnei sunt un loc prielnic şi pentru iubitorii de alpinism. Au fost escaladate pentru prima oară în 1921.

Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024

Ultimele camere live adăugate