Webcam Reșița

Webcam Romania

51.5K vizualizari

Reșița

Reșița este municipiul de reședință al județului Caraș-Severin, situat în regiunea Banat, România. Municipiul este format din localitățile componente Câlnic, Cuptoare, Doman, Reșița (reședința), Secu și Țerova, precum și din satul Moniom.

Județul Caraș-Severin se află în sud-vestul României și acoperă o suprafață de 8.520 km2, reprezentând 3,6% din întreaga suprafață a țării. Se învecinează cu județele Timiș, Hunedoara, Gorj și Mehedinți, iar în sud-vest este delimitat de granița cu Serbia. Structura administrativă a județului cuprinde 8 orașe, 69 comune și 287 sate.

Municipiul Reșița, reședința județului Caraș-Severin, se găsește în sud-vestul României, în partea de nord-vest a județului, pe cursul mijlociu al râului Bârzava. Este situat într-o zonă geografică deosebit de pitorească și bogată în obiective turistice atrăgătoare. Reșița este considerat cel mai vechi centru siderurgic al României și una dintre cele mai importante cetăți industriale din sud-estul Europei.

Orașul are o formă simplă și este amplasat în mare parte pe dealuri și în văile acestora, urmărind traseul râului Bârzava, care își are izvorul în estul orașului, în Munții Semenic. Drumurile principale urmează, de asemenea, cursul râului Bârzava între văi.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate