Webcam Cabana Dochia Ceahlău

Webcam Romania

844K vizualizari
Cabana Dochia

Cabana Dochia este una dintre cele mai populare cabane montane din România, situată în Masivul Ceahlău, județul Neamț. Aceasta oferă o oportunitate excelentă pentru iubitorii de natură și drumeții să se bucure de peisaje spectaculoase și de aerul curat al muntelui.

Localizare

Cabana Dochia este situată la o altitudine de 1750 de metri, pe platoul muntelui Ceahlău, în apropierea vârfului Toaca, unul dintre cele mai înalte vârfuri din masiv (1904 metri).

Acces

Accesul la cabană se face pe trasee montane marcate, de dificultate medie spre dificilă, pornind din diverse puncte de pe versanții muntelui, cum ar fi Durău, Izvorul Muntelui sau Bicaz. Traseele sunt bine întreținute și oferă priveliști impresionante pe parcursul drumeției.

Facilități

Cabana Dochia dispune de facilități de cazare modeste, dar confortabile, adecvate pentru turiștii montani. Cabana oferă:

  • Camere cu paturi multiple, încălzire și iluminat.
  • Sală de mese unde se pot servi diverse preparate tradiționale românești.
  • Toalete și dușuri comune.

Activități

Turiștii cazați la Cabana Dochia pot participa la diverse activități de recreere montană, inclusiv:

  • Drumeții pe traseele montane din jur, care duc la puncte de belvedere spectaculoase.
  • Escaladă și alpinism pentru cei mai experimentați.
  • Observarea florei și faunei locale, care include specii protejate și peisaje unice.

Atracții în apropiere

  • Vârful Toaca: De la Cabana Dochia se poate ajunge ușor pe Vârful Toaca, de unde se poate vedea o panoramă deosebită asupra întregului masiv și împrejurimilor.
  • Ocolașul Mare: Un alt vârf notabil din apropiere, cunoscut pentru forma sa distinctivă și pentru legendele locale.
  • Piatra Lată: Un alt punct de atracție pentru turiști, situat în apropierea cabanei.

Istoric și Legendă

Cabana Dochia poartă numele unei figuri mitologice din folclorul românesc, Baba Dochia, care este asociată cu legende despre schimbarea anotimpurilor și despre supraviețuirea în condiții aspre de iarnă.

Concluzie

Cabana Dochia reprezintă un punct de reper important pentru turismul montan din România, oferind o combinație între aventură, peisaje pitorești și o imersiune în natura sălbatică a Masivului Ceahlău. Este un loc ideal pentru cei care doresc să evadeze din agitația urbană și să se bucure de liniștea și frumusețea muntelui.

Ultima actualizare: 5 iunie 2024

Ultimele camere live adăugate