Webcam Cetatea Râșnov

Webcam Romania

109.2K vizualizari

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov din județul Brașov este un monument impresionant, construit pe o stâncă abruptă, care domină orașul vechi al Rozelor. Cu o istorie străveche ce datează încă din secolul al XIV-lea, cetatea a fost locuită și fortificată de-a lungul timpului, servind comunitatea locală ca refugiu și loc de apărare în fața invaziilor.

Inițial construită ca o mică așezare medievală în secolul al XVII-lea, cetatea a fost ulterior consolidată și extinsă pentru a face față amenințărilor turcești și tătare. Arhitectura sa remarcabilă se adaptează reliefului abrupt, cu ziduri înalte și bastioane de apărare.

Curtea exterioară, cunoscută și sub numele de „grădina cetății”, găzduia animalele și o capelă, în timp ce curtea interioară era locuită de comunitatea locală în timpul asediilor. Lipsa aprovizionării cu apă era un dezavantaj major, dar refugiații reușeau să aducă apă de la izvoare ascunse în timpul asediilor.

Cetatea a fost restaurată și renovată de mai multe ori de-a lungul secolelor și a fost folosită chiar și ca decor pentru filme celebre. Astăzi, sub administrarea Primăriei Râșnov, cetatea reprezintă un important simbol cultural și istoric al regiunii.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate