Webcam Portul Sfantu Gheorghe

Webcam Romania

314.9K vizualizari

          Sfântu Gheorghe este o localitate situată în partea de sud-est a județului Tulcea, în Delta Dunării, în apropierea vărsării brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră. Este un sat pescăresc pitoresc, cu o populație de aproximativ 1.000 de locuitori.

          Sfântu Gheorghe este unul dintre cele mai izolate și mai pitorești sate din Delta Dunării. Accesul în localitate se poate face numai pe calea apei, iar existența unei piste de aterizare face posibil accesul cu avionul, dar numai pentru elicoptere și avioane mici.

          În Sfântu Gheorghe se pot face plimbări cu barca sau cu canoea, prin cele mai frumoase peisaje ale Deltei Dunării, fiind o oază de liniște și de relaxare. Printre atracțiile turistice se numără plaja de pe malul Mării Negre, renumită pentru nisipul fin și curat, și Muzeul Deltei Dunării, care găzduiește o colecție impresionantă de obiecte și documente legate de Delta Dunării.

          Sfântu Gheorghe este o localitate cu o viață tradițională și autentică, în care pescuitul este încă principala activitate economică. Pe lângă pescuit, oamenii din Sfântu Gheorghe se ocupă și cu agricultura, creșterea animalelor și cu turismul. În sat se găsesc câteva pensiuni și cabane turistice care oferă cazare și masă turiștilor.

În concluzie, Sfântu Gheorghe este o localitate pitorească și liniștită, situată în inima Deltei Dunării, ideală pentru cei care caută o oază de liniște și de relaxare, departe de zgomotul și agitația orașelor.

          Accesul în Sfântu Gheorghe se face numai pe calea apei sau cu avionul, deoarece localitatea este situată în mijlocul Deltei Dunării și nu are legături rutiere cu restul județului Tulcea.

            Iată câteva opțiuni pentru a ajunge în Sfântu Gheorghe:

    1. Cu barca: Cea mai comună modalitate de a ajunge în Sfântu Gheorghe este cu barca. Există mai multe companii de transport care oferă curse regulate de la Tulcea la Sfântu Gheorghe, iar durata călătoriei este de aproximativ 3-4 ore.
    2.  De la malul Dunarii se poate ajunge doar prin intermediul Water Taxi-urilor care pleaca de la Mahmudia sau Murighiol. Plecarea costa 17 euro/pers si depaseste 12 ore lungime pentru o cursa programata la una zi fixa. Orice plimbare, indiferent de ora de plecare, este in valoare de 120 euro/ambarcatiune,durata totala a traficului fiind de circa 2 ore.

              Din Tulcea, se poate face transport public cu navele de pasageri zilnic, incepand cu ora 13.30 si pana la ora 07.00. Durata totala a transportului este 5 ore, iar pretul este de 13 euro / persoana.

Ultima actualizare: 23 iunie 2024

Ultimele camere live adăugate