Webcam Centru Buzău

Webcam Romania

71.6K vizualizari

Buzău

Buzău, municipiul reședință al județului cu același nume din regiunea Muntenia, România, are o istorie bogată și variată. Inițial un important târg în Evul Mediu, orașul a fost fondat în jurul unei cetăți și a devenit un punct de vamă certificat în timpul domniei voievodului Dan al II-lea al Țării Românești.

Pe parcursul secolelor, Buzăul a trecut prin numeroase perioade de creștere și decădere, datorate atât factorilor politici și militari, cât și dezastrelor naturale. Orașul a fost reconstruit de mai multe ori, iar stema sa, cu păsărea Phoenix, simbolizează această capacitate de renaștere. În secolul al XIX-lea, Buzăul a cunoscut o perioadă de înflorire economică și culturală. Au fost construite clădiri emblematice precum Palatul Comunal, iar orașul a devenit un important nod feroviar. S-au înființat școli și teatre, iar activitatea industrială a început să se dezvolte. Perioada interbelică a adus noi progrese în diverse domenii, iar în timpul Primului Război Mondial, Buzăul a fost ocupat temporar de trupe germane.

Astăzi, Buzăul este un important centru urban, cu o populație de aproximativ 115.494 de locuitori, și continuă să fie un nod important în regiunea Muntenia, cu o bogată moștenire culturală și istorică.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate