Webcam Palatul Administrativ Suceava

Webcam Palatul Administrativ Suceava

Webcam Romania

117.5K vizualizari

Palatul Administrativ Suceava

Palatul Administrativ din Suceava reprezintă una dintre cele mai remarcabile construcții istorice din oraș, cu o istorie bogată și diverse funcții pe parcursul timpului. Construit între anii 1903-1904 sub conducerea primarului Franz Des Loges, acest edificiu impunător a fost inițial destinat să servească drept sediu pentru administrația locală a orașului Suceava.

Proiectul clădirii a fost realizat de către celebrul arhitect vienez Peter Paul Brang, iar după finalizarea construcției, Primăria orașului Suceava s-a mutat în noul sediu în decembrie 1904. De-a lungul timpului, Palatul Administrativ a găzduit diverse instituții și organizații, precum poliția orașului, casa de economii, muzeul de istorie și Societatea „Ciprian Porumbescu”.

În perioada regimului comunist, clădirea a fost folosită pentru diverse scopuri, inclusiv ca sediu al autorităților județene, cum ar fi Consiliul Popular Județean Suceava și Comitetul Județean Suceava al Partidului Comunist Român.

În decursul anilor, Palatul Administrativ a suferit modificări și renovări, inclusiv lucrări majore în anul 2006, când au fost efectuate reparații capitale. Aceste lucrări au inclus înlocuirea geamurilor și igienizarea interioarelor, contribuind la menținerea și conservarea frumuseții și funcționalității acestei clădiri deosebite.

Astăzi, Palatul Administrativ găzduiește sediul Prefecturii și al Consiliului Județean Suceava, continuând să fie un punct central în viața administrativă și culturală a orașului Suceava. Cu o arhitectură impunătoare și o istorie fascinantă, acest edificiu reprezintă un simbol al identității locale și al evoluției orașului de-a lungul timpului.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate