Webcam Otopeni DN1

Webcam Otopeni DN1

Webcam Romania

225K vizualizari

Otopeni

Otopeni este un oraș în județul Ilfov, Muntenia, România, format din localitatea componentă Otopeni (reședința) și din satul Odăile. Se află în vecinătatea nordică a municipiului București, la ieșirea către Ploiești, fiind considerat un oraș-satelit al Capitalei. Conform recensământului din 2011, Otopeni are o populație de 13.861 de locuitori, situându-se ca al șaptelea centru urban ca mărime din județul Ilfov.

Orașul Otopeni este situat în centrul județului, la nord de București, și este traversat de șoseaua națională DN1, care conectează Bucureștiul cu Ploieștiul. Din Otopeni, se ramifică șoseaua județeană DJ100, care se îndreaptă spre est către Tunari, Ștefăneștii de Jos, Afumați (unde se intersectează cu DN2), Găneasa, Brănești (unde se intersectează cu DN3), și ulterior în județul Călărași, la Fundeni.

Din punct de vedere fizico-geografic, Otopeniul se află pe interfluviul Colentina – Pasărea, în Câmpia Vlăsiei, o subdiviziune a Câmpiei Române. Din perspectivă administrativ-teritorială, este situat în județul Ilfov.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate