Webcam Otopeni

Webcam Otopeni

Webcam Romania

29.6K vizualizari

Otopeni este un oraș în județul Ilfov, Muntenia, România, format din localitatea componentă Otopeni (reședința), și din satul Odăile. Localitatea se află în vecinătatea nordică a municipiului București, la ieșirea către Ploiești, fiind un oraș-satelit al Capitalei. Conform recensământului din anul 2011, Otopeni are o populație de 13.861 de locuitori,[2] fiind al șaptelea centru urban al județului Ilfov din punct de vedere demografic.

Orașul Otopeni este așezat în centrul județului, la nord de București. Este străbătut de șoseaua națională DN1, care leagă Bucureștiul de Ploiești. La Otopeni, din această șosea se ramifică șoseaua județeană DJ100, care duce spre est la Tunari, Ștefăneștii de Jos, Afumați (unde se intersectează cu DN2), Găneasa, Brănești (unde se intersectează cu DN3) și mai departe în județul Călărași la Fundeni.

Din punct de vedere fizico-geografic, orașul Otopeni este așezat pe interfluviul Colentina – Pasărea, in Câmpia Vlăsiei, subdiviziune a Câmpiei Române, iar din punct de vedere administrativ – teritorial este situat în județul Ilfov.

Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024
Citește mai mult

Ultimele camere live adăugate