Webcam Pârtia Stâna de Vale

Webcam Romania

141.8K vizualizari

Stâna de Vale este o oază de liniște și tratament, situată în inima Ardealului, în creierul munților Apuseni, la peste 1.000 de metri altitudine. Este un loc renumit în primul rând pentru apele oligominerale și feruginoase, bioclimatul tonic caracterizat prin presiune atmosferică scăzută, radiatia solara intensa si ionizarea crescută a aerului. Mai mult de atât, asezarea geografică a stațiunii Stâna de Vale oferă o serie de peisaje extraordinare și numeroase obiective turistice naturale.
Stâna de Vale este una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România.

Asezarea geografica a statiunii ofera acces la numeroase obiective turistice extraordinare, cum ar fi Izvorul Minunilor, pestera Meziad, pestera Ursilor – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania sau pestera cu apa, cascadele Lesu, Iadolina si Valul Miresei – una dintre cele mai frumoase din tara. Cetatile Ponorului sau Platoul Padis sunt doar cateva din cele mai importante obiective turistice din imprejurimile Stanii de Vale.

Localizare – judetul Bihor, în Masivul Vladeasa, la circa 90 km de Oradea pe DN 76 pana la Beius apoi la stânga spre Budureasa

Altitudine – 1102 m
Avantajata de situarea depresionara, iernile la Stâna de Vale sunt foarte bogate in zapada, deseori stratul de zapada este peste 2m. Zapada dureaza pâna în mijlocul lunii aprilie.

Cascade surprinzătoare
Munţii Apuseni ascund o mulţime de cascade deosebit de frumoase. În staţiunea Stâna de Vale poţi admira cascada construită pentru Izvorul Minunilor, după care te poţi aventura pe unul dintre traseele marcate pentru a descoperi şi alte curgeri de apă impresionante.

Pestera Ursilor
Pestera situata în localitatea Chiscau, comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 kilometri. Pestera este renumita datorita urmelor si fosilelor de urs de caverna, animal care a

disparut în urma cu 15.000 de ani. Tot aici au fost gasite fosile de capra neagra, ibex, leu si hiena de pestera. Tot timpul anului, temperatura din pestera este de 10 grade.

Indiferent că alegi relaxarea în staţiunea Stâna de Vale sau să urmezi traseele marcate corespunzător din jurul acesteia, te bucuri în permanenţă de linişte şi pace. Departe de stresul cotidian şi de aglomerările urbane, Stâna de Vale te întâmpină cu cele mai frumoase peisaje naturale.

Detalii tehnice pârtie:
Pârtia Căprioara
Instalatie transport – baby ski: 120 m
Lungime partie: 170 m
Grad de dificultate partie: UȘOR
Pârtia Cerbul
Instalatie transport – teleschi: 550 m
Lungime partie: 585 m
Grad de dificultate partie: MEDIU
Tarife transport cablu / Alte servicii
Tarife Teleschi
Adulți: 4 RON
Copii: 3 RON
Studenți: 3 RON
Baby ski: 3 RON
Tubbing: 4 RON
Tarife Închirieri
Schiuri: 25 RON
Sanie: 15 RON
Snowboard: 50 RON
Program de functionare:
ZILNIC: 900 – 1700
Telefon contact: 0751-178.187 , 0756-690.164
Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024

Ultimele camere live adăugate