Webcam Cetatea Rupea

Webcam Romania

94.6K vizualizari

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea, situată pe un deal în județul Brașov, este un monument impresionant care acoperă aproximativ 11 hectare și datează din secolul al XIV-lea. Desi există presupuneri că ar fi fost folosită încă din preistorie, confirmarea vine din prima mențiune documentară din 1324. Este o creație medievală care a evoluat de-a lungul a cinci secole de activitate.

Cetatea este organizată în patru incinte distincte, fiecare cu propriul zid și turnuri specifice. Turnurile au forme și funcții variate, unele păstrându-și și cadrele de lemn originale. Accesul este asigurat printr-o serie de porți carosabile și pietonale, fiecare având caracteristici specifice de apărare.

Înăuntru, cetatea găzduiește diverse structuri, inclusiv capela și fântâna, care sunt marturii ale vieții comunitare din trecut. Restaurările au adus la lumină detalii fascinante, inclusiv urme de locuințe și obiecte de uz casnic.

De-a lungul istoriei sale, cetatea a fost implicată în diverse evenimente și conflicte, inclusiv lupte interne între elitele sașilor și invazii turcești. Cu toate acestea, a reușit să-și păstreze integritatea, datorită fortificațiilor și priceperii locuitorilor săi.

Astăzi, cetatea Rupea este un important monument istoric și turistic, restaurările recente aducându-i în prim-plan moștenirea sa bogată și fascinantă.

 

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate