Webcam Jimbolia

Webcam Romania

164.5K vizualizari

Jimbolia

Orașul Jimbolia este situat în partea de vest a României, în județul Timiș, la aproximativ 39 km distanță de municipiul Timișoara. Această localitate se află în Câmpia Banatului, la intersecția dintre Câmpia Timișului și Câmpia Mureșului. Din punct de vedere geografic, Jimbolia se găsește la o altitudine medie de 82 de metri și este un important punct de frontieră feroviar și rutier la granița dintre România și Serbia.

Primul document care atestă orașul datează din anul 1332, iar până în 1766, a purtat diferite denumiri. Începând cu 1924, orașul este cunoscut sub numele de Jimbolia. În ultimii ani, după Revoluția din Decembrie 1989, orașul a cunoscut transformări semnificative în domeniul economic, politic și social.

Economia locală este diversificată, cu un sector primar puternic orientat către agricultură, iar industria ușoară, încălțăminte, confecții, textile, ocupă un loc important. Principalele firme industriale din oraș sunt Vogt România, Ciocanul Prodimpex, CRH, Halm, Ani Fashion, Faulhaber și Kabelsysteme Hatzfeld.

Sectorul terțiar, care include servicii variate, are o pondere de 38% în economia locală.

Jimbolia are acces la căi ferate secundare și drumuri naționale importante, fiind conectată la Timișoara și la granița cu Serbia.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate