Webcam Ilisesti, DN17

Webcam Romania

154.3K vizualizari

Ilisesti

Ilișești este satul principal al comunei cu același nume din județul Suceava, Bucovina, România. Aici s-a născut Simeon Florea Marian (1847-1907), un renumit folclorist și etnograf român.

În anul 1930, populația satului Ilișești, care era și reședința Plasei Ilișești din județul Suceava, număra 4.228 locuitori. Structura etnică era diversă, cu 48,01% români, 47,32% germani, și minorități precum evrei, țigani, armeni și alte grupuri. Din punct de vedere religios, locuitorii aparțineau mai multor confesiuni, cu majorități în rândul ortodocșilor și evanghelicilor (luterani).

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o parte semnificativă a comunității germane din Bucovina a emigrat în Germania conform planului „Heim ins Reich”. Cu ocazia acestei emigrări, germanii din Ilișești au donat comunei bunurile lor, inclusiv biserica, școala, casa parohială și o casă de cultură, exprimând astfel dorința de a păstra o amintire frumoasă a conviețuirii lor pașnice și bune vecinătăți cu românii din comună, care durează de mai bine de un secol.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate