Webcam Pârtia Telescaun Edelweiss Straja

Webcam Romania

9.2K vizualizari

Partia Telescaun Edelweiss

Partia „Telescaun Edelweiss” este una dintre pârtiile din Staţiunea Straja care este servită de telescaunul cu același nume. Această pârtie oferă o experiență de schi distinctă și poate fi una dintre cele mai populare rute de coborâre pentru schiori și snowboarderi în Staţiunea Straja.

Fiind asociată direct cu telescaunul Edelweiss, această pârtie beneficiază de acces facil și rapid către partea superioară a muntelui, permițând astfel schiorilor să își înceapă coborârea de la o altitudine înaltă și să se bucure de o coborâre lungă și plăcută.

Pârtia Telescaun Edelweiss este probabil potrivită pentru schiorii de nivel intermediar și avansat, oferind o varietate de terenuri și grade de dificultate pentru a satisface diferitele abilități și preferințe ale schiorilor.

În general, această pârtie ar putea fi o alegere populară pentru cei care doresc să se bucure de o coborâre scenică și fluidă, beneficiind de facilitățile telescaunului Edelweiss pentru a accesa rapid și eficient partea superioară a muntelui.

GRAD DE DIFICULTATE PARTIE:MEDIU/AVANSAT

Domeniul Schiabil Straja

Straja este o stațiune de schi situată în Munții Vâlcan, în județul Hunedoara din România. Domeniul schiabil din Straja este renumit pentru condițiile excelente de schi și snowboarding pe care le oferă, precum și pentru peisajele montane spectaculoase. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

 • Pârtii și trasee: Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune. Există, de asemenea, trasee de freestyle pentru cei pasionați de snowboarding și schi acrobatic.
 • Altitudine: Stațiunea se află la altitudini cuprinse între aproximativ 1.400 și 1.900 de metri, ceea ce îi conferă condiții excelente pentru schi și snowboardin
 • Instructori și școli de schi: Pentru cei care doresc să învețe să schieze sau să își îmbunătățească abilitățile, în stațiune există instructori calificați și școli de schi care oferă lecții pentru toate nivelele de experiență.
 • Infrastructură modernizată: Domeniul schiabil din Straja dispune de un sistem modern de telescaune și teleschiuri, care facilitează accesul schiorilor și snowboarderilor pe pârtii și trasee.
 • Evenimente și competiții: Pe durata sezonului de iarnă, în Straja au loc diverse evenimente și competiții de schi și snowboarding, care atrag participanți și spectatori din întreaga țară.
 • Facilități de cazare și agrement: Stațiunea oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri și pensiuni la cabane și apartamente de închiriat. De asemenea, există restaurante, baruri și terase unde turiștii se pot relaxa și se pot bucura de specialități culinare locale.
 • Accesibilitate: Straja este ușor accesibilă din principalele orașe din apropiere, fiind la o distanță relativ mică de municipiul Petroșani și de alte orașe importante din județul Hunedoara.

Transport pe Cablu

Instalatie  Lungime traseu Partie  Program
Telegondola Straja 2.536 m Sf. Gheorghe 9:00-16:30
Teleschiul Nr1 519 m Constantnescu,Mutu, Lupului, Platoul Soarelui 9:00-21:00
Telescaun Nr2 905 m Canal, Mutu, Lupului 9:00-16:00
Telescaun Nr4 1200 m Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui 9:00-16:00
Telescaun Nr1,  Constantinescu 1000 m Constantinescu, Lupului, Platoul Soarelui 9:00-21:00
Teleschiul Nr4 650 m Telegondola, Sf. Gheorghe 9:00-21:00
Teleschiul Nr5 1260 m Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu 9:00-21:00
Teleschiul Nr6 385 m Platoul Soarelui, Constantinescu 9:00-21:00
Teleschiul Nr7 350 m Platoul Soarelui, Constantinescu 9:00-21:00
Telescaun Nr3, Varful Straja 1000 m Varful Straja, Canal
Banda Incepatori 60 m Baloo

Tarife:

Skipass

Valabilitate SkiPass Pret SkiPass
1 zi 160 lei 
2 zile 290 lei
3 zile 420 lei
4 zile 520 lei
5 zile  600 lei
4 ore (nocturna) 100 lei

Transport cablu Comexim (exclus Platoul Soarelui)

Urcare-Coborare Telegondola Pret 
5 puncte 20 lei 
10 puncte 40 lei
100 puncte 370 lei

 

 • Cartelele pe zile nu au nocturnă inclusă. Punctele sunt valabile pe nocturnă.
 • Cartela pe nocturnă se achiziționează separat.
 • SkiPass-ul este individual și netransmisibil.
 • La prețul unui SkiPass se adaugă 10 lei garanția cartelei.
 • Vă rugăm să păstrați bonul emis la casă împreună cu SkiPass-ul.
 • Telegondola deduce 5 puncte. Telescaunele 3 puncte. Teleschiurile 2 puncte.
Toate cartele de zi sunt valabile doar in intervalul orar 9:00-17:00

Conditii Meteo

 

INDICATII:

 

CONTACT Statiunea Straja:

📞+40 722 780 615        
✉️ [email protected]

Ultima actualizare: 17 aprilie 2024

Ultimele camere live adăugate