Webcam Techirghiol

Webcam Techirghiol

Webcam Romania

144.3K vizualizari

Techirghiol

Techirghiol este un oraș situat în județul Constanța, în regiunea Dobrogea, România, având o populație de 7.292 locuitori. Este amplasat la 15 km distanță de Constanța, la 2 km de Eforie Nord și la 4 km de Movilița. Orașul este cunoscut mai ales pentru lacul cu același nume, pentru Sanatoriul Balnear și pentru Mănăstirea Sfânta Maria.

Comunitatea germană din Techirghiol, cunoscută sub numele de germani dobrogeni, a fost înființată în 1907. Viața religioasă și educația în cadrul acestei comunități erau coordonate de părintele Pieger, care a contribuit la construirea bisericii, finalizată în anul 1934. În 1940, 256 de germani au fost forțați să părăsească așezarea și să se mute în Germania, sub lozinca „Heim ins Reich” (Acasă în Reich), iar în sat au rămas doar 19 de persoane.

Clubul Nautic Român este prima asociație sportivă de profil din România dedicată exclusiv sporturilor nautice. Obiectivul său principal este popularizarea și dezvoltarea activităților sportive nautice în toate județele și regiunile țării unde există cursuri de apă, lacuri naturale sau acumulări amenajate.

Ultima actualizare: 30 mai 2024

Ultimele camere live adăugate