Webcam Orasul Liteni

Webcam Romania

389.7K vizualizari

Liteni

Liteni este un oraș situat în județul Suceava, regiunea Moldova, România, compus din localitatea de reședință Liteni și satele Corni, Roșcani, Rotunda, Siliștea și Vercicani. La recensământul din 2011, populația localității era de 9.596 de locuitori, clasându-se ca al nouălea centru urban ca mărime din județ. Prin Legea 83/2004, împreună cu alte 7 localități din județul Suceava, Liteni a obținut statutul de oraș.

Deși a fost promovată la statutul de oraș, Liteni păstrează un aspect predominant rural, iar activitățile economice ale locuitorilor sunt în mare parte agricole. Aria sa de influență urbană asupra localităților învecinate este redusă, fiind eclipsată de orașul Dolhasca, situat în apropiere.

Amplasat în partea sud-estică a județului Suceava, la confluența râurilor Suceava și Siret, Liteni dispune de o mică industrie locală, incluzând balastiere, confecții textile, abatoare, fabrici de lactate și altele. În cadrul orașului funcționează 4 grădinițe, 8 școli și un liceu, respectiv Grupul Școlar „Iorgu Vârnav Liteanu”.

Satele componente ale orașului Liteni sunt Corni, Roșcani, Rotunda, Siliștea și Vercicani.

Ultima actualizare: 17 aprilie 2024

Ultimele camere live adăugate