Webcam Calimanesti – Caciulata

Webcam Romania

105.7K vizualizari

Orasul Călimăneşti impreuna cu localitatea componentaCăciulata formeaza statiunea balneoclimaterica Călimăneşti-Căciulata aflata la o altitudine de 260 de metrii pe cursul raului Olt in depresiunea subcarpatica Jiblea, la 18 km nord de resedinta de judet Râmnicu Vâlcea. Populatia orasului este de 8850 de locuitori si are in subordine administrativa localitatile: Căciulata, Jiblea Noua, Jiblea Veche, Păuşa, Seaca.

Prima atestare documentara a localitatii dateaza din 1386 insa pe teritoriul localitatii componente Păuşa au fost descoperite urmele unei vechi asezari romane ce purta numele de Arutelasau Alutela. In anul 1890 Călimăneşti-Căciulata devine statiune iar in anul 1927 Călimăneşti primeste statutul de oras.

Climatul specific de adapost cu veri racoroase si ierni blande precum si apele minerale descoperite in 1827 (sulfuroase, sodice, calcice, magneziene, clorurate, bromurate) sunt factorii naturali de cura ai statiunii. Insusi imparatul Napoleon al III -lea al Frantei a folosit pentru cura apele minerale imbuteliate aici.

Principalele afectiuni tratate la Călimăneşti-Căciulata sunt bolile sistemului digestiv (gastrite cronice, constipatie cronica, colite), cele hepato-biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica ), bolile de nutritie si metabolice (diabet zaharat, obezitate), afectiunile renale si ale cailor urinare (litiaza renala, infectii urinare). De asemenea se trateaza si bolile reumatismale degenerative si abarticulare, bolile ginecologice (sindrom ovarian de menopauza).

Instalatiile moderne de tratament si procedurile aplicate aici cuprind: baile cu ape minerale, aerosoli si inhalatii, electroterapie, hidroterapie, buvete, gimnastica medicala, masaj, aerohelioterapie.

La Călimăneşti-Căciulata functioneaza si un sanatoriu pentru copiii cu sechele dupa hepatita epidemica precum si un sanatoriu pentru bolnavii de silicoza.

Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024
Citește mai mult

Ultimele camere live adăugate