Webcam Pârtia Borsec

Info Webcam Pârtia Borsec

Pârtia de schi ”Speranţa”

Complexul de schi Speranţa a fost realizat în cadrul programului naţional ”Schi în România”, cu sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Complexul de schi Speranta se afla in orasul Borsec, judetul Harghita.

Investiţia a fost inaugurată pe 17 decembrie 2010 . În cadrul proiectului au fost realizate trei pârtii de schi alăturate: pârtia Speranţa, cu o lungime de 680 m care dispune şi de o instalaţie nocturnă, pârtia Verőfény cu o lungime de 726 m şi pârtia Prichindel cu o lungime de 814 m. Transportul pe cablu este asigurat de o instalaţie teleschi Doppelmayr, care are capacitatea de 720 persoane pe oră, necesarul de zăpadă artificială este asigurat dintr-un lac de acumulare de 4000 mc., cu două tunuri de zăpadă. Întreţinerea pârtiilor este asigurată de o maşină de bătătorit zăpada tip Formatic. Accesul pe pârtii se realizează printr-un sistem de ticketing.

La baza pârtiilor există un centru turistic, unde funcţionează un restaurant, tot aici se regăsesc casa de bilete, toaleta, centrul de salvamont, un punct de închiriere schiuri, garajul, precum şi magazia.

În faţa acestui centru este amenajată o parcare de cca. 100 locuri.

După doi ani de funcţionare, putem afirma că, există din nou sezon de iarnă la Borsec, interesul turiştilor faţă de acest complex de schi, fiind peste aşteptările noastre – toate acestea atrăgând necesitatea dezvoltării complexului. După statisticile ministerului de resort, suntem pe locurile 5-6 la nivel de ţară, având în vedere numărul de turişti care au accesat acest obiectiv.

Detalii tehnice pârtie:
Lungime Pârtia Prichindel: 814 m – începători
Lungime Pârtia Speranța: 630 m
Lungime Pârtia Însorită: 726 m – doar pentru avansați
Teleschi monopost: 720 pers./oră
Nocturnă: doar Pârtia Speranța
Mașină de bătut zăpadă: 90.000 mp/h
Tunuri de zăpadă: Da
Spații de cazare: la max. 700m de pârtie
Închirieri echipament: Da
Program de functionare:
Zilnic: 1000 – 1800
Sambătă – Duminică: 900 – 1900
Adresa: Strada Carpați 72, Borsec 535300, Harghita
Telefon contact: 0741765819

Locatie Webcam Pârtia Borsec

Distribuie 691980

Strindberg - Echipamente ski și haine cu puf de gâscă