Webcam Vatra Dornei

Webcam Romania

1.4M vizualizari

Vatra Dornei

Vatra Dornei, situată în județul Suceava, este un municipiu cu o locație privilegiată, la doar 112 km de Suceava și 89 km de Bistrița Năsăud, în regiunea istorică Bucovina. Cunoscută încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea pentru izvoarele sale minerale, Vatra Dornei s-a afirmat ca una dintre cele mai căutate stațiuni balneo-climaterice din România. Supranumită „Perla Bucovinei”, această stațiune se află la altitudinea de 802 m, în Depresiunea Dornelor, și se numără printre cele mai apreciate destinații turistice din țară.

Atractii

  • Parcul Central – Un spațiu verde fermecător, ideal pentru plimbări relaxante și momente de odihnă în mijlocul naturii.
  • Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – O construcție impunătoare situată în partea de nord-est a orașului, ce emană o atmosferă liniștită și spirituală.
  • Rezervația Naturală „Pietrosul Dornei” – Un vârf muntos ce oferă peisaje spectaculoase și posibilități de explorare în mijlocul naturii sălbatice.
  • Mocănița Huțulca – O experiență unică de călătorie cu trenul de epocă, ce te poartă prin peisaje montane fermecătoare și păduri învechite.
  • Cascada Vălul Miresei – O minunăție naturală ce încântă privirile vizitatorilor cu frumusețea și măreția sa.
  • Stațiunea balneo-climaterică – Cu izvoare minerale și aer curat, Vatra Dornei atrage turiști în căutare de tratamente și recreere, oferind condiții excelente pentru relaxare și vindecare.
  • Muzeul Etnografic – O destinație fascinantă pentru cei interesați de tradițiile și obiceiurile locuitorilor din zona Dornelor, oferind o incursiune în patrimoniul cultural local.

Domeniul Schiabil

În Vatra Dornei, există patru pârtii de schi care oferă o varietate de opțiuni pentru pasionații sporturilor de iarnă:

Ultima actualizare: 31 mai 2024

Ultimele camere live adăugate