Webcam Tulcea Teatrul Jean Bart

Webcam Tulcea Teatrul Jean Bart

Webcam Romania

65.7K vizualizari

Tulcea

Orasul Tulcea este situat în judetul Tulcea și este resedinta acestuia, devenind capitala judetului pe 14 noiembrie 1878. Cu o suprafata de 14 kilometri patrati si o populatie de aproape 100.000 de locuitori, este cel mai important oras al Dobrogei. Numele de Tulcea este consemnat în documente destul de tarziu, fiind mentionat pentru prima data în secolul al III-lea i.Hr. sub numele de Aegyssus de catre Diodor din Sicilia. Prima atestare documentara care mentioneaza numele „Tulcea” dateaza din 1506 în jurnalul de calatorie al consului Andrei Taranowski.

Orasul a fost cunoscut sub numele de Tulcea începând cu anul 1595, fiind regasit pe o harta intocmita de genovezul Paolo Giorgici.

În perioada dintre anii ’70 și prezent, Tulcea a cunoscut o dezvoltare economico-sociala continua, devenind al doilea oras ca importanta din Dobrogea.

Tulcea se învecinează cu aluviunile Deltei Dunarii si masivul hercinic Macin, având o pozitie privilegiata între cel mai tanar pamant al Europei si unii dintre cei mai vechi munti ai Planetei.

Privit de pe colina vechii Aegyssus, largul cot al Dunarii pare o dubla poarta, portul fiind cel care asigura intrarea în minunatele cai acvatice ale Deltei, și tot el oferind prima treapta de pamant ferm celor care coboara de pe nave. Versantii celor sapte coline pe care s-a ridicat orasul Tulcea au configuratia unui amfiteatru natural cu deschidere spre Dunare. Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate