Webcam Podul Minciunilor din Sibiu

Webcam Podul Minciunilor din Sibiu

Webcam Romania

185.4K vizualizari

Sibiu

Sibiu, cunoscut și sub denumirea germană Hermannstadt, este unul dintre cele mai reprezentative orașe din România, atât din punct de vedere turistic, cultural, cât și economic. Aici se găsește cel mai important centru al minorității germane din Transilvania, precum și alte minorități precum maghiarii, romii, slovacii și ucrainienii. Populația de origine română reprezintă peste 95% din total, reușind să păstreze și să îmbine celelalte culturi într-un mod armonios.

Sibiu este în prezent un centru turistic și comercial important, fiind considerat o adevărată capitală turistică și culturală din centrul țării. Orașul continuă să atragă prin farmecul său aparte, prin tradiția bine conservată și prin patrimoniul natural și istoric deosebit. Drumurile europene E68 (Arad – Sibiu – Brașov) și E81 (Cluj – Sibiu – Pitești – București) traversează Sibiul, iar acesta servește ca un important nod feroviar și dispune de un aeroport internațional cu curse regulate către Germania și Italia.

Municipiul Sibiu se numără printre cele mai importante orașe din Transilvania, având un potențial remarcabil de dezvoltare economică, beneficiind de poziționarea sa pe Coridorul IV Paneuropean și de prezența unui modern Aeroport Internațional.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor (sau Liegenbrücke în germană) din Sibiu este un pod metalic construit în 1859 deasupra străzii Ocnei, care conecta Orașul de Jos și Orașul de Sus. Este cea mai veche pasarelă pietonală din fontă în serviciu din România și servește ca legătură între Piața Mică și Piața Huet.

Construcția pasarelei a fost necesară pentru a înlocui un tunel curbat care trecea sub un rând de case din Piața Mică, demolate ulterior din motive de igienă. Inițial, o pasarelă de lemn a fost construită peste strada Ocnei pentru a facilita trecerea pietonilor. Podul din fontă a fost turnat în 1859 și montat în 1860.

Legenda locală îl numește „podul minciunilor” din cauza unei presupuse curse de iubire nerealizate și a poveștilor de înșelăciune. Există patru variante ale legendei, inclusiv una în care fetele mincinoase erau aruncate peste balustradă și alta în care negustorii înșelători erau aruncați de pe pod de către localnicii nemulțumiți.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate