Webcam Piata Mare Sibiu

Webcam Piata Mare Sibiu

Webcam Romania

459.4K vizualizari

Sibiu

Sibiu, cunoscut și sub denumirea germană Hermannstadt, este unul dintre cele mai reprezentative orașe din România, atât din punct de vedere turistic, cultural, cât și economic. Aici se găsește cel mai important centru al minorității germane din Transilvania, precum și alte minorități precum maghiarii, romii, slovacii și ucrainienii. Populația de origine română reprezintă peste 95% din total, reușind să păstreze și să îmbine celelalte culturi într-un mod armonios.

Sibiu este în prezent un centru turistic și comercial important, fiind considerat o adevărată capitală turistică și culturală din centrul țării. Orașul continuă să atragă prin farmecul său aparte, prin tradiția bine conservată și prin patrimoniul natural și istoric deosebit. Drumurile europene E68 (Arad – Sibiu – Brașov) și E81 (Cluj – Sibiu – Pitești – București) traversează Sibiul, iar acesta servește ca un important nod feroviar și dispune de un aeroport internațional cu curse regulate către Germania și Italia.

Municipiul Sibiu se numără printre cele mai importante orașe din Transilvania, având un potențial remarcabil de dezvoltare economică, beneficiind de poziționarea sa pe Coridorul IV Paneuropean și de prezența unui modern Aeroport Internațional.

Piața Mare

Piața Mare din Sibiu este centrul necontestat al orașului, având o istorie ce datează din 1366, când a fost finalizată cea de-a treia centură de fortificații a orașului. Cunoscută și sub denumirea de Maior Circulus vulgariter Kornmargt („Inelul Mare, târgul cerealelor”) într-un document din 1408, unde este menționat Mathias Baldi, care a achiziționat și restaurat o casă de piatră de la Pipo de Timiș.

Într-un alt document din 1411, este menționată vânzarea unei case de piatră de către Mathias Tromenauer către Nicolaus Jenkowicz, tot în aceeași locație. Piața Mare este cea mai vastă piață publică din orașul vechi și a fost martora activităților economice intense ale negustorilor sibieni. Aici se desfășurau adunări cetățenești, târguri și chiar execuții. În 1703, Johann Sachs von Harteneck, comite al sașilor în perioada 1691-1703, a fost decapitat în această piață.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate