Webcam Orasul Dolhasca

Webcam Romania

242.5K vizualizari

Dolhasca

Dolhasca este un oraș situat în județul Suceava, Moldova, România, și este compus din localitatea de reședință Dolhasca și din satele Budeni, Gulia, Poiana, Poienari, Probota, Siliștea Nouă și Valea Poienei. La recensământul din 2011, orașul avea o populație de 10.298 de locuitori, fiind al optulea centru urban ca mărime în județul Suceava. Statutul de oraș a fost obținut prin Legea 83/2004, odată cu alte 7 localități din județul Suceava.

Dolhasca este caracterizată de o arie de influență și o forță urbană redusă, cu aspect predominant rural și ocuparea locuitorilor în activități specifice mediului rural, chiar și după trecerea de la statutul de comună la cel de oraș. Orașul se învecinează cu Liteni, un alt oraș cu statut similar, care a obținut aceeași recunoaștere prin Legea 83/2004.

Localitatea este renumită pentru Mănăstirea Probota, construită în anul 1530 de către domnitorul Petru Rareș, pentru faptul că este un nod feroviar important și pentru că aici s-a născut în 1939 actorul Alexandru Arșinel. Dolhasca este amplasată în valea râului Siret, în extremitatea sud-estică a județului Suceava, la granița cu județele Iași și Botoșani. Din structura orașului Dolhasca fac parte satele Budeni, Gulia, Poiana, Poienari, Probota, Siliștea Nouă și Valea Poienei.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate