Webcam Hunedoara

Webcam Hunedoara

Webcam Romania

66.3K vizualizari

Hunedoara este cel mai mare oras din judetul Hunedoara, Transilvania, Romania.

Situata in partea centrala a judetului Hunedoara, la 220-270 m altitudine, pe valea Cernei, la 19 km de municipiul Deva, Hunedoara ocupa o suprafata de 97 km². in teritoriul administrativ al municipiului sunt cuprinse localitatea Racastie si satele apartinatoare Bos, Gros, Hasdat si Pestisu Mare. Zona dispune de infrastructura obisnuita pentru un oras modern: retele de energie electrica, termica, gaze naturale si apa, statie de epurare, mijloace de transport in comun, cai de acces rutier si feroviar, telefonie fixa si mobila, servicii internet. Este strabatuta de DJ 687 : Santuhalm – Hunedoara, drum national care face legatura cu drumul European E68 care strabate tara de la Arad – Deva – Orastie – Sibiu – Brasov – Bucuresti si drumuri judetene care fac legatura intre Hunedoara si Calan, respectiv Hunedoara si Hateg.

sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Hunedoara

Obiective turistice în Hunedoara

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european.

Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este o mănăstire din România situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania,

Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024

Ultimele camere live adăugate