Webcam Fantanile din Piața Unirii

Info Webcam Fantanile din Piața Unirii

Fântânile din Piața Unirii

 

In 28 septembrie, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică: fântânile vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. Primăria Capitalei și Apa Nova marchează inaugurarea unui nou punct de atracție turistică a Bucureștiului – redeschiderea fântânilor din Piața Unirii, printr-o reprezentație memorabilă a Orchestrei Simfonice București și un spectacol multimedia de excepție ce va avea loc pe 20 septembrie. Accesul este gratuit.

Programul evenimentului:

Ora 20:00 – începe spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei”, pe scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alături de pianistul Ștefan Doniga și dansatorii Ana Vișan și Bogdan Iacob din cadrul „Gigi Căciuleanu Dance Company”.

Ora 21:00 – va începe un adevărat regal artistic, conceput astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vor vorbi despre România – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală și lumea Centenarului, toate prefatate de lumea astrală.

Ecrane de apă

Fântâna centrală din Piața Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. Acum sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1,4 km de la Piața Alba Iulia până în Piața Constituției.

După modernizare, începând cu data de 28 septembrie, fântânile din Piața Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. 

Caracteristicile deosebite ale noilor fântâni sunt rezultatul experienței și expertizei internaționale a echipelor și companiilor implicate în dezvoltarea sa. Compania germană OASE, recunoscută la nivel internațional în materie de divertisment cu apă, a furnizat echipamente și a implementat tehnologii de ultimă generație, unice în Europa. De asemenea, arhitecții proiectului au reinterpretat pentru noul design al ansamblului de fântâni tema Marii Uniri, introducând, în plus, elemente care fac trimitere către horă, alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

Les Ateliers Nomad a dezvoltat un concept creativ complex care îmbină o coregrafie inedită cu toate tehnicile de animație cunoscute în Europa. Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Locatie Webcam Fantanile din Piața Unirii

Distribuie 686131

Strindberg - Echipamente ski și haine cu puf de gâscă