Webcam Station Bacău

Webcam Romania

40.5K vizualizari

Stadionul Municipal din Bacău (anterior numit Stadionul Dumitru Sechelariu), este un stadion de ftobal din Bacău, gazdă a meciurilor echipei FCM Bacău. Arena are o capacitate de 17.500 de locuri.

Arena băcăuana a fost renovată în mai multe rânduri pe vremea când la conducerea echipei se afla însuși primarul Dumitru Secheleriu, cel care a decis să îi poarte numele, schimbându-l din Nicolae Păduraru în Dumitru Sechelariu.

După ce în anul 2003 a primit acceptul de a organiza meciuri internaționale din partea UEFA, stadionul Municipal nu a mai suferit nicio modificare, iar în prezent se află într-o stare parțial avansată de degradare deoarece autoritățile nu au mai investit aproape deloc în menținerea sa.

La finalul anului 2007, Primăria a avansat ideea că stadionul să fie demolat, iar în locul său să fie amplasat un amplu complex comercial și hotelier de înaltă ținută arhitecturală, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic.[1]

În curând se va construi un nou stadion, amplasat în cartierul CFR, o construcție ce va avea o capacitate de 20.000 de locuri. În afara stadionului, proiectul cuprinde construcția unei săli de sport, teren de antrenament, pistă de atletism și hotel. Parcarea va avea o capacitate minimă de 2.000 de locuri și se va situa pe 4 ha de teren. În proiect este inclusă și construcția unei parcări subterane. În zona destinată publicului vor fi amenajate un muzeu al trofeelor, un magazin cu vânzare de articole sportive, toalete, ascensoare pentru persoanele cu handicap, bufet, un fast-food cu 200 de locuri, o cafenea de 80 de locuri. Pentru sportivi se vor face vestiare, o piscină pentru 30 de persoane, saună cu bazin mare, sală de încălzire, sală de forță, cabinet medical și două săli pentru instruire tactică. Noul stadion va semăna cu International Stadium din Haifa. Singura diferență este că stadionul din Haifa, care se află în faza de construcție, are o capacitate a tribunelor de 30.000 de locuri. Stadionul din Haifa este realizat în colaborare cu KSS London și S. Gendler Architects, din Anglia.[2]

Ultima actualizare: 30 ianuarie 2024
Citește mai mult

Ultimele camere live adăugate