Webcam Orasul Busteni

Webcam Romania

1.3M vizualizari

Orasul Busteni

Orașul Busteni este situat pe Valea Prahovei, în inima Munților Bucegi din România. Istoria sa își are rădăcinile în secolul al XVIII-lea, când s-au înființat primele așezări permanente în zonă. În 1782, domnitorul Mihai Sutu a înființat catunul Izvor, marcând începutul dezvoltării localității. De-a lungul timpului, Busteniul a cunoscut o creștere semnificativă, trecând de la un mic catun la un oraș modern. Dezvoltarea sa a fost influențată de îmbunătățirea comunicațiilor și de atracția turistică a regiunii. În 1846, începând construcția șoselei Campina-Predeal, accesibilitatea orașului a crescut semnificativ. De asemenea, înființarea căii ferate Ploiești-Predeal în 1879 a consolidat legăturile cu alte orașe din țară.

Un moment important în istoria localității a fost înființarea Fabricii de Hârtie Schiel în 1882, care a adus un aflux de muncitori și a contribuit la dezvoltarea economică și socială a orașului. În perioada interbelică, Busteniul a fost un centru cultural și educațional activ, cu o mișcare culturală vibrantă, în jurul întreprinderii de hârtie.

În 1908, Busteniul și Poiana Tapului au format comuna Busteni, iar în 1946, Busteniul a fost declarat oraș. Orașul a continuat să se extindă și să se modernizeze, devenind un important centru turistic și de agrement în România. Situat într-un peisaj montan spectaculos, Busteniul atrage turiști dornici să exploreze frumusețea Munților Bucegi, să se bucure de sporturile de iarnă și să se relaxeze într-un mediu natural pitoresc.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate