Webcam Azuga

Webcam Romania

319.8K vizualizari

Azuga

Situat în partea de nord a județului Prahova, la confluența râului Prahova cu pârâul Azuga, orașul Azuga este o așezare urbană, întinzându-se de-a lungul văii Azuga, pe o lungime de aproximativ 3 km până la punctul de întâlnire cu râul Prahova. Orașul este străbătut de DN1 (E60), principalul drum național care leagă Bucureștiul de Brașov, fiind situat la aproximativ 135 km de București și 36 km de Brașov.

Teritoriul administrativ al orașului Azuga se întinde pe aproximativ 8.304 ha și include Munții Clăbucetele Predealului și Munții Gârbovei. Relieful este specific zonelor montane, cu culmi și văi, iar clima este de tip subalpină, cu temperaturi medii anuale de aproximativ 5,5 grade Celsius. Principalele resurse turistice ale orașului includ peisajul montan, posibilitățile de drumeție și alpinism, sporturile de iarnă și vară, precum și resursele cinegetice și piscicole.

Orașul Azuga are o serie de monumente ale naturii și rezervații naturale, printre care se numără Fagul Secular din curtea Ocolului Silvic, Arborele Mamut (Sequoia gigantea) și diverse rezervații botanice și geologice, precum Poiana cu Narcise și Valea Turcului.

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate