Webcam Acvila de munte

Webcam Romania

121.1K vizualizari

Acvila de munte

Acvila de munte (Aquila chrysaetos), cunoscută și sub numele de pajură, este una dintre cele mai cunoscute și răspândite păsări de pradă de pe planetă. Aparține genului Aquila și familiei Accipitridae, fiind răspândită în mare parte din America de Nord, Eurasia și nordul Africii. De asemenea, se găsesc populații chiar și pe mai multe insule, inclusiv în Marea Britanie, în Marea Mediterană, în Japonia și în Vancouver.

Cu toate acestea, în Europa Centrală, populația acvilei de munte a scăzut din cauza activității umane, iar în unele locuri specia chiar a dispărut, deși anterior era prezentă. În Europa Occidentală, populațiile rămân stabile în țări precum Scoția, Norvegia, Alpii, Italia și Peninsula Iberică. În 2001, au fost eliberate 35 de exemplare în Irlanda, unde specia dispăruse la începutul secolului al XX-lea.

În America de Nord, se observă și acolo un regres al speciei, însă mai puțin grav decât în Europa. Cu toate acestea, distribuția globală a acestei păsări rămâne în general stabilă. Acvila de munte este folosită frecvent la vânătoare în Asia Centrală.

Activitatea de monitorizare a cuibului Acvilei de munte este facuta de Asociatiei WildBucovina.ro

Ultima actualizare: 27 mai 2024

Ultimele camere live adăugate