Webcam Biserica Neagră Brașov

Webcam Romania

159.2K vizualizari

Brașov

Brașov este un municipiu situat în centrul României, în Depresiunea Bârsei, la poalele masivului Tâmpa și ale prelungirilor masivului Postăvaru. Săpăturile arheologice efectuate în zona municipiului au scos la iveală vestigii de locuire din epoca de piatră și din perioada daco-getică. Începând cu secolele al XIV-lea până în al XVIII-lea, Brașovul a devenit un important centru comercial și meșteșugăresc. În 1364, a obținut dreptul de a organiza târguri anuale și săptămânale și a încheiat un acord comercial cu Vlaicu Vodă, domnitorul Țării Românești, acord care a fost reînnoit succesiv de către alți domnitori. Astfel, Brașovul a devenit unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Țării Românești, iar meșteșugurile și industria s-au dezvoltat pentru a satisface cererea pieței din sudul Carpaților.

Brașovul este fascinant în orice anotimp. Istoria, cultura, arhitectura, sunt elemente care te vor surprinde peste tot. Brașov este un oraș care a depășit toate încercările istorice și care a avut resurse spirituale, civice și materiale de a regenera și reinventa cultura.

Biserica Neagră

Biserica Neagră este una dintre cele mai reprezentative construcţii de factură gotică din ţara noastră, ridicarea ei fiind realizată în secolele XIV-XV. Este considerată cea mai mare biserică din România, fiind şi cel mai mare lăcaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, primind, la momentul inaugurării, titlul de „Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol”, adică de la de la domul Sf. Ştefan din Viena până la Hagia Sophia din actualul Istanbul. Edificiul măsoară 89 de metri lungime și 38 de metri lățime, dimensiunile sale considerabile permiţând participarea la slujbe pentru circa 5.000 de persoane. Biserica Neagră este unul dintre simbolurile oraşului Braşov, este sediul parohiei Bisericii Evanghelice C.A. din România şi deţine câteva recorduri remarcabile: aici se află Orga Buchholz, construită în perioada romantismului timpuriu, cea mai mare orgă mecanică din România, al cărei sunet excepţional atrage în fiecare an organişti de prestigiu din ţară şi străinătate; tot aici se află a doua cea mai mare colecţie de covoare orientale din Europa, datând din secolele XV-XVI, iar turnul bisericii adăposteşte cel mai mare clopot mobil din România, cu o greutate de circa 6.000 kg.

Program de Vizitare

Perioada Ziua Ora
16 octombrie – 31 martie 2024 Duminică 12:00 – 18:00
Luni – Sâmbătă 10:00 – 18:00

Tarife Bilete

Categorie Preț (Lei)
Adulți 20,00
Pensionari
(în baza cuponului de pensie)
15,00
Studenți
(în baza carnetului de student)
15,00
Elevi
(până la 18 ani, în baza carnetului de note)
10,00
Gratuități
  • Copii până la 7 ani
  • Persoanele cu deficienţe (în baza legitimaţiei)
  • Un cadru didactic la fiecare zece elevi, în cazul grupurilor școlare
  • Un adult la fiecare 10 vizitatori, în cazul grupurilor de vizitatori
  • Un însoţitor (ghid) per grup

Date de Contact

Ultima actualizare: 25 martie 2024

Ultimele camere live adăugate